Botox

"Botox" (Azzalure)

 

Botox är ett av världens vanligaste medicinska estetiska behandlingar. År 2014 utfördes ca 5-miljoner behandlingar jorden över och många anser det vara den mest effektiva och enkla behandlingen mot rynkor. 

 

Botox är en förkortning av Botulinumtoxin typ A vilken blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet blir ett naturligt utvilat och fräscht ansikte.

 

 

 

Botox lämpar sig för att behandla de mimiska rynkor som uppstår i ansiktet. De vanligaste behandlingsområdena är "argrynkan" mellan ögonbrynen, "kråksparkar" vid ögonen och pannrynkor. Genom att behandla områden runt ögonen får man en öppnare blick och ett litet ögonbrynslyft.

 

Botox har positiv effekt på flera behandlingsområden. I en konsultation går vi igenom dess möjligheter och begränsningar. Med fördel så kombineras det med fillers.

 

 

 

Fördelar med Botox är att det är en snabb behandling med kort återhämtningstid. Du kan oftast gå till jobbet direkt efter utan att det syns att du har gjort en behandling. Eftersom det är en väldigt tunn nål som används gör det inte särskilt ont. Resultatet blir ett utvilat och fräscht intryck.

 

Nackdelar med Botox är att resultatet inte är bestående och påfyllnad behövs var 3-6 månad. I känsliga områden kan blåmärken uppstå. Det finns även viss risk för tunga ögon och hängande muskulatur.

 

Kontaktuppgifter

Storgatan 29

824 30 Hudiksvall

Email: info@dk-kliniken.se

Phone: 076-169 96 96

© Copyright. All Rights Reserved.

Följ oss på sociala medier