Fillers

Foto: ArtNyou Photo

Fillers

Fillers har blivit en populär behandlingsmetod då det ger ett omedelbart resultat med kort återhämtningstid. Filler består av hyaluronsyra vilket finns naturligt i kroppen. Från 20-årsåldern minskar produktionen av hyaluronsyra och leder på sikt till sämre elastisitet och lyster i huden. Förutom hyaluronsyra innebär åldrandet även förlust av fettvävnad och benstruktur. Det är vad vi kallar en volymförlust.


Vad kan fillers göra?

Med fillers kan vi på ett enkelt sätt fylla ut rynkor och ersätta volymförlust genom att placera fillern där du saknar struktur. Genom att återställa någonting som har varit kommer resultatet aldrig se onaturligt ut. Med fillers kan man även även förstärka ansiktsdrag för att skapa bättre harmoni i ansiktet.


Hur går behandlingen till?

Innan du får genomföra en injektionsbehandling med fillers finns det lagkrav på att du genomgår en konsultation med betänketid. Betänketiden mellan konsultation och behandling ska vara minst två dygn. Under konsultationen går vi bland annat igenom vad som kan uppnås med behandlingen samt vilka risker som finns.


På behandlingsdagen injiceras produkten med en tunn nål eller cannula. För känsligare områden används lokalbedövning. Med mindre restriktioner kan du leva som vanligt efter.


Hur många behandligar krävs?

Hur många behandlingar som krävs beror på dina förutsättningar och önskemål om resultat. Jag rekommenderar generellt att bygga ditt resultat långsamt och börja med en mindre mängd filler för att successivt fylla på. Du får alltid en exakt uppgift i samband med konsultation.


Hur länge håller resultatet?

Hur länge resultatet håller beror på flera faktorer. Vilken produkt, var den placeras och genetiska förutsättningar och livsstil påverkar. Generellt håller resultatet i 4-18 månader där läppar håller kortast tid och ex kindben håller längst. Lite tätare påfyllningar till en början gör att resultatet tenderar till att hålla längre.


Pris:

Priset beror på hur mycket produkt som används, men börjar på 3700kr/ml. Refill-rabatt erhålls vid påfyllnad i samma område inom 4 månader.