PRP

PRP 

PRP har blivit känt som "the vampire treatment" eller vampyrmetoden. Egentligen är det en förkortning för Platelet Rich Plasma och är den mest naturliga injektionsbehandling du kan genomföra då det är din egen plasma som injiceras. Den läkande kraften i plasman är känt både inom idrottsmedicin och ortopedin.


Vanligast är att utföra behandlingen mot håravfall och tunnhårighet då tillväxtfaktorerna i plasman ökar både antalet hårfoliklar och kvalitén på håret. Behandlingen har även blivit populär för att stimulera skäggväxt. Det går dock att använda PRP på hela kroppen i syfte att förbättra hudkvalitén i form av ökad spänst, bättre återfuktning och minska fina linjer.

 

Hur går behandlingen till?


Behandlingen startar med att vi bedövar det område som ska behandlas med lokalt verkande kräm. Därefter tas ett venöst blodprov. Ditt blod centrifugeras sedan för att plasma ska kunna utvinnas. Slutligen desinficeras området och plasman återinjiceras. Eftersom plasman är 100% kroppsegen är biverkningarna få och riskerna låga.


Hur många behandlingar som behövs är individuellt. Det beror på dina förutsättningar och önskat resultat. En grundregel är dock att PRP startar som en kur x 3 för behandling av hår och hud. Vid behandling av ärr eller strier behöver man ofta en längre behandlingskur. Efter 6 månader genomförs en underhållsbehandling eller en till kur beroende på önskat resultat.


Kontaktuppgifter

Storgatan 29

824 30 Hudiksvall

Email: info@dk-kliniken.se

Phone: 076-169 96 96

© Copyright. All Rights Reserved.

Följ oss på sociala medier